Nils sitter på pauserommet. Sjokoladepudding og vaniljesaus står på bordet bak.

Jeg jobber for at stillingen min skal bli avleggs

Nils Aspaas, prosessdriver digital transformasjon

Energibransjen er viktig for kloden. Fornybar energi er ikke noe som kommer til å gå av moten. Det blir bare viktigere og viktigere.

Det er stadig økende behov for energi og flere områder blir nå elektrifisert.

– Det er mye bedre at vi produserer ren strøm her enn at de fyrer opp mer kull i Tyskland.

Jeg jobber med å digitalisere og automatisere NTE ved hjelp av ny IT-teknologi. Teknologi i seg selv kan bli et forretningsområde for oss i framtiden. Jeg håper vi i løpet av to år har et selskap, som vi enten eier selv eller sammen med andre, som fokuserer på å ta ut gevinster på IT-teknologi. Vi trenger folk med gründerånd. Det skjer ting i NTE – både evnen og viljen til endring har økt de siste årene. Vi tør å tenke nytt som selskap.

Nils Aspaas har jobbet i NTE tidligere, og kom nylig tilbake.

Sist jeg var i NTE var jeg prosjektleder og løsningsarkitekt. Nå er jeg prosessdriver for digital transformasjon, en stilling som ikke fantes sist jeg var her. Det er en helt ny stilling.

– Hvis vi lykkes med den reisen vi har begitt oss inn på nå, vil den jobben jeg gjør i NTE i dag være integrert i alle virksomhetsområder og de vil gjøre den selv. Da har vi lyktes. Jeg har lyktes hvis min jobb ikke finnes i NTE om fem år. Jeg tror den blir borte, det er det jeg jobber for. 


Portrett av Nils, han ser ned.
Vi ser over skuldera på Nils som jobber foran skjermen
Portrett av Nils
Nils sitter på pauserommet. Sjokoladepudding og vaniljesaus står på bordet bak.
Portrett av Nils, han ser ned.
Nils jobber, ser over skuldera hans og på skjermen