Rikke smiler, portrettbilde

Endringsagenten.

Rikke Stoud Platou, forretningsutvikler og prosjektleder i innovasjonsteamet

Rikke Stoud Platou ble anbefalt å se på NTE som et offensivt selskap da hun skulle skrive masteroppgave. Det endte med jobb i NTE samtidig som hun skriver doktorgrad om innovasjon.

– Jeg skriver om innovasjonsledelse under store teknologiske skifter. Caset mitt er norsk kraftbransje, hvor de fleste er rundt 100 år gamle. Det skjer det store endringer akkurat nå.

– Jeg tror på innovasjon innenfor kjernevirksomheten, altså vannkraftproduksjon, men også innen mer ukjente områder. Med godt innovasjons- og forretningsutviklingsarbeid vil vi løfte NTE til å være et mer moderne selskap, som er bedre rustet til å utnytte nye forretningsmuligheter til sin fordel. Jeg tror det er mulig.

Digitalisering er en viktig del av fornyingen i kraftbransjen. Det er ikke naturgitt at gamle selskap evner å endre seg, men jeg tror at NTE får det til.

Rikke liker endring og vil bruke sin kompetanse om innovasjon til å hjelpe NTE med å utvikle seg. 

– Jeg tror den bakgrunnen jeg har med litt teknisk innsikt og litt businessforståelse sammen med ønske om endring og fornying, er et godt utgangspunkt. Når vi skal endre oss, så trenger vi de som liker endring. Jeg liker endring.


Rikke sitter i grønn sofa med headset på
Rikke sitter i vinduskarmen
Rikke står ved tavla, ser fornøyd ut
Portrett av Rikke, fint smil og lyst hår
Rikke sitter i grønn sofa med headset på
Rikke sitter i vinduskarmen